Banden herstellen

Banden herstellen

Indien uw band geheel of gedeeltelijk zijn spanning kwijt is, dient u onmiddellijk te stoppen en uw reserveband te monteren. Daarom adviseert Donckers om ook regelmatig de spanning van uw reserveband te controleren, om zeker te zijn dat u deze kunt gebruiken als u hem nodig hebt. Rij nooit door op een lekke band, want dat zal hem onherstelbaar beschadigen. Ook niet met een Runflat-band !

Nadat u het reservewiel hebt gemonteerd, dient u Donckers te bezoeken om de beschadigde band te laten controleren. Alleen een bandenspecialist kan u vertellen of de band gerepareerd kan worden, want de band moet van het wiel gehaald worden voor een volledige inwendige inspectie op beschadigingen.

Lekke banden waarop voor korte tijd is doorgereden zijn vaak zodanig inwendig beschadigd dat ze niet meer te repareren zijn, met mogelijk een klapband tot gevolg !

De meeste lekkages, spijkergaatjes en insnijdingen in het loopvlak van de band (de groene zone) kunnen gerepareerd worden. Banden met beschadiging van de flank (rode zone), mogen niet gerepareerd worden.

Het herstellen van een band met behulp van een “tap” (een veter gedrenkt in lijm) is ten strengste verboden! De binnenkant van de band wordt niet gecontroleerd en de bestuurder loopt bijgevolg een belangrijk veiligheidsrisico. Dergelijke herstelling is slechts tijdelijk aangezien de lijm opdroogt en de band na verloop van tijd terug zal gaan lekken. De bandenfabrikant wijst tevens alle verantwoordelijkheid af bij dergelijke herstelling.

Speel niet met Uw veiligheid : laat de controle en herstelling van Uw banden over aan een getrainde bandenspecialist van Donckers

© 2024 Donckers bandencentrale | webdesign by Procor | GDPR