TPMS – bandendruksensoren

TPMS – bandendruksensoren

Volgens Europese richtlijnen moeten sinds 1 november 2012, alle nieuw gelanceerde automodellen uitgerust zijn met een controlesysteem voor de bandenspanning, ook wel TPMS (Tyre Pressure Monitoring System) genoemd. Vanaf 1 januari 2015 is deze uitrusting verplicht op àlle nieuwe voertuigen (niet meer enkele de nieuwe modellen). Doel van deze verplichting is de verbetering van de veiligheid op de weg, alsook vermindering van de CO2 uitstoot van Uw wagen : een te lage bandendruk impliceert een hoger verbruik en bijhorende nadelen voor het milieu.

Er bestaan 2 verschillende soorten bandendruk-meting : namelijk “Directe TPMS” en “Indirecte TPMS

Quasi alle vestigingen van onze groepering beschikken over een gespecialiseerd toestel waarmee sensoren kunnen worden ingelezen, geïnitialiseerd, geprogrammeerd en waarmee de boordcomputer van Uw wagen kan worden gereset na vervanging van sensoren. Contacteer zeker Uw bandencentrale voor al uw vragen en problemen mbt TPMS!

Als U Uw banden wenst te laten wisselen of herstellen, is het ten stelligste aanbevolen ons te waarschuwen indien Uw wagen uitgerust is met directe TPMS. Dit voorkomt schade aan de sensor

© 2024 Donckers bandencentrale | webdesign by Procor | GDPR