General Tire Grabber X3

General Tire introduceert GRABBER X3 met vlakke rode flankmarkering

General Tire zet zijn productoffensief voort en introduceert de langverwachte Grabber X3 voor het eerst met vlakke rode flankmarkering (Smooth Red Letter, SRL) om aan de hoge vraag te voldoen.

De Grabber X3 is een band voor modderachtige terreinen die zowel op de weg als op het terrein tot zijn recht komt, al legt hij conform het offroad-DNA van General Tire voornamelijk de nadruk op terreingebruik (80/20). Om aan de hoge specificatie-eisen te voldoen creëerden de ontwikkelingsingenieurs van General Tire drie baanbrekende technologieën: ‘Extreme Mud (X Mud)’ voor een maximale tractie in diepe modder, ‘Extreme Dirt (X Dirt)’ voor zand- en grindwegen, en ‘Extreme Rock (X Rock)’ om rotsachtige terreinen het hoofd te bieden. Deze drie technologieën steunen op een loopvlakprofiel met diepe groeven, kanalen om modder af te voeren en schuin geplaatste randen, die een hoge mate van grip verzekeren op zand, modder en grind.

Het unieke design van deze band omvat afgeschuinde blokranden met bredere profielgroeven en smallere groeven in het midden van het loopvlak, waardoor stenen sneller worden afgevoerd om te voorkomen dat ze vast komen te zitten op grindwegen.

Wanneer men over rotsen rijdt, garanderen de gripranden met verschillende hoeken op het loopvlak een maximale grip in elke richting. Een reeks afbuigingsribben beschermt de flanken tegen schade door stenen en grind, waardoor de band zich uitermate robuust toont op ruwe terreinen.

De ontwikkelingsingenieurs van General Tire hebben Duragen™-technologie gebruikt voor de constructie van de Grabber X3 en de band beschikt bovendien over een drielagige structuur die de stevigheid en lekbestendigheid verhoogt. In vergelijking met de vorige versie van deze band werden de prestaties op zand en los grind met 5% verbeterd, terwijl de prestaties op rotsachtige terreinen er met 10% op vooruit gingen. Ook bij weggebruik scoort de Grabber X³ beter dan zijn voorganger, met name wat de grip op nat wegdek betreft. Bovendien blijven de rolgeluiden erg beperkt in vergelijking met andere banden voor modderachtige terreinen en kan hij schermen met toonaangevende wegprestaties.

De langverwachte Grabber X3 met Smooth Red Letter-markering (SRL) wordt verkrijgbaar in een groeiend gamma, bestaande uit 10 verschillende afmetingen voor velgen van 15 tot 20 duim. Alle afmetingen van deze terreinspecialist zijn goedgekeurd voor snelheden tot 160 km/u. Het totale X3-gamma omvat 37 artikels.

© 2024 Donckers bandencentrale | webdesign by Procor | GDPR