Wanneer zijn uw winterbanden versleten

Wanneer zijn uw winterbanden versleten ?

Het internationale wettelijke minimumprofiel voor banden is 1.6mm restprofiel.

Echter, In het geval van winterbanden biedt een profieldiepte van minder dan vier millimeter slechts een minimaal resterende veiligheidsmarge op winterse wegen : de grip van uw banden op besneeuwde of ijzige ondergrond is namelijk recht evenredig verbonden met de profieldiepte van uw winterbanden.

In een aantal Europese landen geldt een afwijkend wettelijke minimum profieldiepte voor winterbanden. Zo bijvoorbeeld in Oostenrijk (waar winterbanden wettelijk verplicht zijn), worden winterbanden met een restprofieldiepte van minder dan 4 millimeter niet langer goedgekeurd als winterband. (bron : http://www.winterreifen-pflicht.at/winterreifenpflicht_pkw.html).

Acht u de vervanging van uw winterbanden – in functie van het gebruik van Uw wagen en in welke landen U er mee rijdt – noodzakelijk, mail ons dan, en wij zorgen er graag voor dat deze tijdig voor U klaar staan conform Uw online afspraak!

In geval U de bestuurder van een leasewagen bent, verdient het aanbeveling om eerst uw vlootbeheerder te contacteren, teneinde een eventuele bestelling van extra winterbanden op voorhand af te toetsen tegen de desbetreffende stipulaties in uw leasecontract.

© 2024 Donckers bandencentrale | webdesign by Procor | GDPR